Friday, June 16, 2006

Mια γειτονοπούλα είχα την Αμυμώνη…

Θεά μου Αφροδίτη,μια γειτονοπούλα είχα την Αμυμώνη…

Άβγαλτη κοπελίτσα,μου καιγε την καρδιά ….

Εκείνη κορόιδευε,μα εγώ τολμούσα,όποτε έβρισκα αφορμή….

Εκείνη κοκκίνιζε,μα τον καημό μου ένιωθε….

Με τα πολλά στο τέλος έφτασα...

@Σαν να ακούω οτι γεννάει…

@Τί κάνουμε λοιπόν;;;…

@Να μείνω ή να φύγω;;

(((Γείτονα παρθένον εἶχον Ἀμυμώνην,Ἀφροδίτην͵
ἥ μου τὴν ψυχὴν ἔφλεγεν οὐκ ὀλίγον.
αὕτη μοι προσέπαιζε καί͵ εἴ ποτε καιρός͵ ἐτόλμων.
ἠρυθρία. τί πλέον; τὸν πόνον ᾐσθάνετο.
ἤνυσα πολλὰ καμών. παρακήκοα νῦν͵ ὅτι τίκτει.
ὥστε τί ποιοῦμεν; φεύγομεν ἢ μένομεν;)))

(((O Vénus, j'avais pour voisine la vierge Amymome qui me brûlait de tous les feux d'amour. Elle-même m'agaçait ; et un jour que l'occasion fut propice, j'osai. Elle rougit. Bref, elle comprit mes tourments. J'achevai non sans peine. Maintenant j'entends parler de grossesse. Que ferai-je ? faut-il fuir ? faut-il rester ?)))
Anthologie Palatine Rufin
((Εἴς τινα παρθένον φθαρεῖ σαν ὑπ' αὐτοῦ..)).
ΦΕΥΓΟΜΕΝ Ἠ ΜΕΝΟΜΕΝ;;;;;;;;;;;;;............

25 comments:

Ecumene said...

Διλημμα,ε;;
παω να φωναξω τον e-lawyer!


Άρθρο 359
Εγκατάλειψη εγκύου
Όποιος εγκαταλείπει σε απορία ή με άλλο τρόπο αβοήθητη μια γυναίκα που έμεινε απ ’αυτόν έγκυο κι που λόγω της εγκυμοσύνης ή του τοκετού δε μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.
................................
Mονο για εγγαμους ισχυει;;..

Ecumene said...

Η διασκευη που εχω κανει,
ειναι απο τη μεταφραση του Λεντακη
"500 ποιηματα απο την Παλατινη Ανθολογια"
εκδοσεις "Δωρικός" σελ.65


Αμυμώνη(Αμωμος)..Παρθένα...

Ecumene said...

Aπο Λεξικο Μυθολογιας του Γκριμάλ……

Η Αμυμώνη είναι μια από τις 50 κόρες του βασιλια Δαναού
ειχε μητερα της,την Ευρώπη.Οταν ο Δαναός εγκατελειψε τη Λιβυη
με τα παιδια του,η Αμυμωνη τον συνόδευσε.Μαζι του εγκατασταθηκε
στο Αργος.Ο τοπος όμως δεν ειχε νερο,εξαιτιας της οργης του Ποσειδωνα
που ηταν δυσαρεστημενος,επειδη η περιοχη αυτή,ειχε δοθει στην Ηρα,ενώ την
ηθελε για τον εαυτο του.Ο Δαναός,μολις εγινε βασιλιας του Αργους,εστειλε τις
κορες του να βρουν νερο.Οπως οι αδελφες της ετσι και η Αμυμωνη ξεκινησε
και όταν κουραστηκε να περπαταει ,αποκοιμηθηκε στην εξοχη~~~~~~~~~~
καθως κοιμοταν εφτασε ενας Σατυρος,ο οποιος θελησε να την κανει δικια του
με τη βια.^^^^^^…Η Κορη επικαλεστηκε τη βοηθεια του Ποσειδωνα//////////
αυτος εφτασε αμεσως και με ένα χτυπημα της τριαινας εδιωξε τον Σατυρο............................
Η Αμυμωνη εδωσε τοτε στον Ποσειδωνα ο,τι ειχε αρνηθει στο Σατυρο……….
Η Τριαινα όμως ειχε χτυπησει στο βραχο και μια τριπλη πηγη αναβλυσε.```````
Η Αμυμωμη από τον Ποσειδωνα απεκτησε ένα γιο,τον ηρωα Ναύπλιο……..

Ecumene said...

XRONIA ΠΟΛΛΑ!
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΤΟΥ...ΠΑΤΕΡΑ....

Ecumene said...

Σιγα μην ειμαστε και Σουηδια...

αλλα πού ξερεις στο
bio-μέλλον
μπορει
και ο άντρας να γεννα..

και να μεγαλωνει μονος
τα παιδια του...

Ecumene said...

Αγγειογραφία με την Aμυμώνη
και τον Ποσειδωνα
...........

Ecumene said...

Louvre
Neptune et Amynomé par
Boucher (Musée du Louvre, Paris)

Ecumene said...

Albrecht Dürer
........

Ecumene said...

Noël-Nicolas Coypel
Parisian painter born on 17 November 1690.

Ecumene said...

Félix Henri Giacomotti
1828-1909

Anonymous said...

καημενη Αμυμωνη. Καημενες γυναικες.

e-Lawyer said...

To αδίκημα της εγκατάλειψης εγκύου προβλέπεται σε μία ρατσιστική, απαρχαιωμένη και αντισυνταγματική διάταξη και είναι εξ ορισμού προϊόν μιας άλλης εποχής και ενός άλλου οικογενειακού δικαίου, στο οποίο ο πατέρας ήταν ο αρχηγός της οικογένειας και λοιπά. Επίσης ως διάταξη έχει πρόβλημα γιατι παρόλο που ειναι ποινικό δίκαιο δεν προσδιορίζει με σαφήνεια τα στοιχεία τέλεσης της πράξης και έρχεται έτσι σε αντίθεση με θεμελιώδεις νομικές αρχές.

Δεν απαιτείται γάμος, ο νόμος μιλάει για εγκατάλειψη σε απορία "ή με άλλο τρόπο" (εδώ βρίσκεται η αοριστία που καθίστά τη διάταξη ανεφάρμοστη) αβοήθητη.

Ο νόμος παραβιάζει την αρχή της ισότητας, καθότι δεν αναφέρεται τίποτα για την περίπτωση που μια γυναίκα εγκαταλείπει τον αβοήθητο άντρα με τα παιδιά της και φεύγει. Είναι εντελώς ίδια περίπτωση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο άντρας δεν έχει κυοφορήσει: τα ίδια ακριβώς προβλήματα μπορούν να προκύψουν στην πράξη. Κι όμως, ο νομοθέτης δεν ενδιαφέρεται για αυτήν την περίπτωση.

Ο σκοπός του νομοθέτη του 1950 ήταν σαφής: μην τολμήσετε και κάνετε τιποτα σεξ και αηδίες με γυναίκες, γιατί αμα τις αφήσετε εγκύους πρέπει να τις παντρευτείτε. Και η ευθύνη είναι όλη δική σας: η γυναίκα απλώς παρασύρθηκε και πίστεψε ότι αμα σας κάτσει θα την κάνετε βασίλισσα.

Aphrodite said...

Δεν υπάρχει γρηγορότερος τρόπος απομυθοποίησης ενός άντρα στα μάτια σου (για να μην πω "ξεφτιλοποίησης") από το να του πεις ότι είσαι έγκυος, είναι δικό του, το κρατάς, και να μην το θέλει... και να κάνει φρικαρισμένος τον σπαστικό χορό του "ξεφορτώστε με από την ευθύνη"!

Ακόμη κι αν μετά πει ναι, οκ, καλή ιδέα... Συναισθηματικά, κοινωνικά, οικονομικά (μακάρι), θα είναι εντάξει. Ηθικά όμως δεν θα ξεγίνει ποτέ η ζημιά...

Πάντως ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα, έχω δύο φίλες (καθ'όλα ικανές και σπουδαίες μητέρες) να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες τους κι είναι μεγάλη πίκρα... Οχι Σουηδία δεν είμαστε, ούτε Μπανανία ακόμα...

Γειά σου εργοτελίνα με τα ωραία σου!
:-)))

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ecumene said...

Καλωσορίζω τη Θεα...
και καληνυχτίζω...

τωρα το blog μου
πηρε θεϊκη αξια..

σμουτς!...:))

Dion.M. said...

O e_Lawer θέτει το θέμα πολύ σωστά.

@Αphrodite said:Δεν υπάρχει γρηγορότερος τρόπος απομυθοποίησης ενός άντρα στα μάτια σου (για να μην πω "ξεφτιλοποίησης") από το να του πεις ότι είσαι έγκυος, είναι δικό του, το κρατάς, και να μην το θέλει... και να κάνει φρικαρισμένος τον σπαστικό χορό του "ξεφορτώστε με από την ευθύνη"!


Ωραία τα λέτε!

Δείτε όμως και την άλλη πλευρά:
Ξεκινάς μια σχέση που εκτιμάς ότι φτουράει δεν φτουράει για τρείς μήνες. Και μετά δύο μήνες σου λέει "Αγάπη μου, μάλλον είχα ξεχάσει να πάρω τα αντισυλληπτικά που σου έλεγα ...και είμαι έγκυος ... και σκοπεύω να το κρατήσω..." Tότε εσύ, συνειδητοποιείς ότι η συγκεκριμμένη κυρία έχει πάρει απόφαση που θα επηρρεάζει όλη σου την ζωή ερήμην σου!
Τι κάνεις; Πρέπει να ενθουσιαστείς;

andy dufresne said...

Γειά και χαρά σου ακούραστη διασκευάστρια!

Επί του θέματος, γέρνω προς τις ανδρικές φωνές.

Ίσως "φταίει" ότι έχω γνωρίσει πολλές μανάδες (στη Δύση όχι στη γειτονιά μας...) που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους χωρίς πρόβλημα.

Η πιο συνηθισμένη άποψη που άκουσα να μου λένε ήταν ότι στο δίλημμα παιδί χωρίς πατέρα ή καθόλου παιδί προίμησαν το πρώτο.

Από τη στιγμή που είναι και οικονομικά ανεξάρτητες, γιατί όχι;

Ecumene said...

Καλως ορισες ακουραστε γνωστη
της συγχρονης μουσικης..

Ετσι ειναι..στη Δυση τολμουν
περισσοτερο απο μας...
και στο θεμα της αγαμης μητερας..
ως προσωπα και ως κοινωνια...


Aς ακουστει ομως για περισσοτερη
σκεψη,στο πλαισιο που το εθεσε
ο Dion.M...και η ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...

Τα Γενετήσια και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα των Ανδρών

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ...


απο το site των Φιλελεύθερων
(Παναγιωτης Κανελλοπουλος)

Είστε 23 χρονών και να έχετε μια ολοκληρωμένη σχέση με μια κοπέλα. Η κοπέλα σας είναι υπέροχη αλλά φυσικά είστε πολύ νέος για να κάνετε παιδί ή οικογένεια μαζί της. Έτσι δε σας απασχολεί καθόλου όταν σας δηλώνει πως εξαιτίας ενός οργανικού προβλήματος (πχ φραγμένες σάλπιγγες) δε μπορεί να τεκνοποιήσει. Εξάλλου αυτό θέλατε κι εσείς, την ησυχία σας μέχρι τα 30. Την αγαπάτε το ίδιο και συνεχίζετε να κάνετε έρωτα μαζί της ξένοιαστος ότι πρόβλημα αθέμιτης εγκυμοσύνης δεν υπάρχει.

Βέβαια όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν έτσι κι η σχέση σας μετά από ένα χρόνο. Χωρίζετε και συνεχίζετε τη ζωή σας ψάχνοντας νέες περιπέτειες, νέες πάρτνερ. Ως που μια ωραία πρωία σας χτυπά την πόρτα ο κλητήρας ενός δικαστηρίου και σας διατάζει να πληρώσετε $500 το μήνα για την κορούλα σας που κλείνει ένα έτος...

Ε; Τι; Πώς; Μα εσείς δεν έχετε κορούλα!! Πώς θα μπορούσατε άλλωστε αφού κάνατε έρωτα με μια γυναίκα που σας είχε διαβεβαιώσει πως έπασχε από στειρότητα. Στο κάτω κάτω- αν δεν ήταν στείρα- της είχατε δηλώσει πως δεν θέλατε παιδί και θα παίρνατε μέτρα αντισύλληψης...

Κύριε μου, δεν υπάρχουν ΜΑ και ΜΟΥ... Πρέπει να πληρώσετε! Μέχρι την ενηλικίωση της κόρης σας $500 το μήνα για κάτι που ήσασταν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί... μια αθέμιτη πατρότητα!

Σουρεαλιστικό; Κι όμως! Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη στο νεαρό (μόλις 25) Matt Dubai (3). O νεαρός Matt ουσιαστικά δεν είχε κανένα λόγο στην αθέμιτη (ή μήπως θεμιτή;) εγκυμοσύνη της πρώην του. Κι όμως η Πολιτεία τον υποχρεώνει να πληρώσει τα σπασμένα καθώς δεν προβλέπεται τέτοιου είδους απάτη απ’τις γυναίκες. Ας έπαιρνε τα μέτρα του, λένε!

Μήπως είναι καιρός η κοινωνία να αναλάβει μια ουσιαστική ρύθμιση στο συγκεκριμένο θέμα; Οι Αμερικανοί ήδη διοργανώνουν μια Roe vs. Wade for Men υπόθεση. Θεωρούν πως είναι αδιανόητο ένας πατέρας να μην μπορεί να κάνει “opt out” από τις πιθανές οικονομικές κυρώσεις που φέρνει το childbearing, ιδιαίτερα όταν έχει πέσει θύμα απάτης απ’την [πρώην] φίλη του. Το National Center for Men στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αναλάβει το ρόλο του συνήγορου στο συγκεκριμένο θέμα.
...

.......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ................ΑΜΥΜΩΝΗ..................

e-Lawyer said...

Αν η ιστορία αυτή έχει μεταφερθεί με ακριβείς όλες τις πληροφορίες, η δική μου ένσταση δεν μπορεί παρά να εντοπιστεί στο ότι ο πατέρας δεν εκλήθη στο δικαστήριο για να αναπτύξει τις απόψεις του ως εναγόμενος.
Το θεμελιώδες δικαίωμα της π ρ ο η γ ο ύ μ ε ν η ς ακρόασης φαίνεται να το είχε αποστερηθεί ο εν λόγω, αλλά μάλλον είναι απίθανο να μην άσκησε ένδικα βοηθήματα όπως η αντίστοιχη ανακοπή ερημοδικίας ή η έφεση. Νομίζω λοιπόν ότι η ιστορία δεν τελειώνει εκεί που τελειώνει η αναμετάδοσή της.

Aphrodite said...

@andy,

Γι'αυτό ακριβώς τα παιδιά τα κάνουν οι άνθρωποι που είναι προικισμένοι να τα φέρνουν στον κόσμο, και προτιμούν αυτά από οποιαδήποτε άλλη σχέση.

Και δε λέω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αλάνθαστοι, κάθε άλλο. Και ο πιο νορμάλ άνθρωπος να είσαι, το να μεγαλώνεις παιδί ουσιαστικά χωρίς βοήθεια, χωρίς συναισθηματικό "ακουμπηστήρι", μπορεί να σε τρελλάνει/γονατίσει.

Για την υπεροψία όμως που περιέχει, έστω και σε μικρό βαθμό, η δήλωσή σου, καιρός να γνωρίσεις και από τις άλλες μανάδες.

Και κάποια από αυτά τα παιδιά - χωρίς να υπάρχει υποκατάστατο πατέρα ειδικά.

Εχασες ήδη πολύ χρόνο...

Συγνώμη αλλά...

Aphrodite said...

@ergotelina,

Εμ, οι χάρτες για να διαβαστούν θέλουν έμπειρα μάτια... Στην άγουρή σου φάση, όχι χάρτη, ούτε γραμματόσημο δεν μπορείς να διαβάσεις!

Πάντως μην είσαι σίγουρη ότι όλοι προτιμούν ή το ένα ή το άλλο... Υπάρχουν τόσες επιλογές!

(πώς να τις ανταγωνιστείς διάολε?!)
:-)

ΥΓ- Ασε που οι άντρες ως γνωστόν δε ρωτούν ποτέ για οδηγίες, οπότε μονίμως χάνουν τον προσανατολισμό τους! ΛΟΛ!

dodo said...

Μήπως να ρωτούσαμε την γνώμη των παιδιών που μεγάλωσαν χωρίς πατέρα; Την δική τους γνώμη-όχι των μανάδων ή των πατεράδων κλπ...

Ecumene said...

...Να ρωτήσουμε και τα παιδιά
που είχαν Πατέρα...

..αλλά ηταν "ωσεί παρών"......

andy dufresne said...

Παρεξηγήθην!

Δεν είπα ότι είναι λάθος ή περιττή η ύπαρξη του πατέρα.

Είπα ότι κάποιες γυναίκες επειδή δεν βρίσκουν τον άντρα της ζωής τους,
προτιμούν να κάνουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί,
ακόμακαι χωρίς πατέρα.

Η σύγκριση δεν είναι
"παιδί με πατέρα"
εναντίον
"παιδί χωρίς πατέρα"
αλλά
"παιδί χωρίς πατέρα"
εναντίον
"καθόλου παιδί".

To "παιδί χωρίς πατέρα"
είναι γυναικεία κατάκτηση.

Ρωτήστε τη γιαγιά σας αν μπορούσε να το κάνει;

@dodos,
είναι τουλάχιστον αφελής η ερώτηση σου.
Να ρωτήσεις ένα παιδί αν προτιμά να μην υπήρχε (?!)
σε σχέση με τώρα που δεν έχει πατέρα????

Aphrodite said...

Γειά σου... παρεξηγησιάρη!

Απλώς φωνάζουμε στα ήμερα, για να τρομάξουν τ'άγρια!

(Εσύ πχ ξέρεις τι εννοείς όταν λες αυτά που λες, οι άλλοι όμως που λένε "κάντο μόνη σου", δεν εννοούν ακριβώς αυτά...)
:-)

Ecumene said...

Μπαμπάδες χωρισμένοι διεκδικούν.......
(Φακελος Σαββατου Ελευθεροτυπιας

Για να καθαρίσουμε την Ελλάδα / To clean-up Greece Site Meter