Tuesday, February 06, 2007

Join the State!(Final Countdown by Laibach)


((Μαζί φεύγουμε μα είναι αποχαιρετισμός και ίσως ξανάρθουμε,ποιός ξέρει;Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανείς να κατηγορήσουμε/απογειωνόμαστε.Θα 'ναι η ζωή μας ίδια ξανά;Ειν' η τελική αντίστροφη μέτρηση.Κατευθυνόμαστε στην Αφροδίτη και ακόμα στέκουμε αγέρωχοι,ίσως γιατί μας είδαν και μας υποδέχονται.Με τόσα έτη φωτός να διανύσουμε και πράγματα να ανακαλύψουμε,σίγουρα η γη θα μας λείψει.Ειν' η τελική αντίστροφη μέτρηση.))(( lyrics))

-LAIBACH band-
(((From the album "NATO".Since 1991
''NSK'' claims to constitute a state [6], a claim similar to that of micronations. They issue passports [7], [8]; have presented shows of their work in the guise of an embassy [9], [10] or even as territory of their supposed state [11]; maintain consulates in Florence, Italy [12] and Umag, Croatia [13]; and have issued postage stamps->(Neue Slowenische Kunst-New Slovenian Art))))



Laibach in Athens, 9-2 at Fuzz Club , in Thessaloniki 10-2 at Υδρόγειο.-> http://www.laibach.gr/.
presenting their new album Volk ..for Vrennus...

9 comments:

Ecumene said...

…………(το κίνημα της "Retro-Avant-Garde" βασίζεται στην άποψη ότι τα τραύματα του παρελθόντος μπορούν να θεραπευτούν μόνο μέσα από την επιστροφή στις αρχικές συγκρούσεις που τα δημιούργησαν)
Oταν σε μια ζωντανή συνέντευξη το 1983 δηλώνουν ότι «ούτε το κράτος, ούτε το κόμμα ούτε ο θεός ούτε ο διάολος μπορεί να προσφέρει ευτυχία», ο δημοσιογράφος καλεί τους τηλεθεατές να κλείσουν τις τηλεοράσεις τους ενώ μετά τους απαγορεύτηκε κάθε δημόσια εμφάνιση. H συνέντευξη αυτή σήμερα αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του Mουσείου Mοντέρνας Tέχνης της Σλοβενίας………..

……..Oι Laibach και άλλοι καλλιτέχνες της κολεκτίβας NSK δηλώνουν ότι ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να ταυτιστεί με κανένα κράτος παρά μόνο με το δικό του. Kαι για να το αποδείξουν αυτό ανακηρύσσουν το NSK «κράτος στον χρόνο», ένα κράτος χωρίς εδαφικές διεκδικήσεις και αρχίζουν να εκδίδουν διαβατήρια Δεν είναι λοιπόν παράξενο που η κυβέρνηση των HΠA αρνήθηκε να τους εκδώσει βίζα χαρακτηρίζοντάς τους ως «ακραίους κομμουνιστές».


Imerisia.gr

Unknown said...

To retro με την avant-garde κι ο κλασσικισμός με το punk δεν θα μπορούσαν παρά να συναντιούνται στο μέρος που τα Βαλκάνια συναντούν τη Δυτική Ευρώπη κι η Ρωμαϊκή παράδοση τη Γερμανική.

Καλά κάνουν κι ανησυχούν οι Αμερικανοί: με τους Άραβες τρομοκράτες τα βγάζεις πέρα κουτσά - στραβά, τι αντίδοτο όμως να βρείς στο κομμουνιστικό μικρόβιο όταν βρίσκει ένα τέτοιο (ρεβιζιονιστικό!) όχημα σαν τους Laibach;

Θα καταφέρουμε να κλέψουμε λίγο χρόνο να τους δούμε;

Unknown said...

To retro με την avant-garde κι ο κλασσικισμός με το punk δεν θα μπορούσαν παρά να συναντιούνται στο μέρος που τα Βαλκάνια συναντούν τη Δυτική Ευρώπη κι η Ρωμαϊκή παράδοση τη Γερμανική.

Καλά κάνουν κι ανησυχούν οι Αμερικανοί: με τους Άραβες τρομοκράτες τα βγάζεις πέρα κουτσά - στραβά, τι αντίδοτο όμως να βρείς στο κομμουνιστικό μικρόβιο όταν βρίσκει ένα τέτοιο (ρεβιζιονιστικό!) όχημα σαν τους Laibach;

Θα καταφέρουμε να κλέψουμε λίγο χρόνο να τους δούμε;

FreeCyprus said...

>
Hugo Chavez Kills Democracy

Ecumene said...

@FC
Elected “democracy-killer”…
Bolivia, Ecuador, Nicaragua, Colombia and Argentina follow him
http://www.sltrib.com/ci_5163023
:) I would vote for Lula da Silva
the president of Brasil.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/5346744.stm


@Vrennus
Αμηχανία έχουν προκαλέσει και στην Ελλάδα oι Γερμανοσλάβοι ή καλύτερα
Αυστροσλάβοι. :)
Τραγούδια των Laibach παρουσιάζονται για πρώτη φορά μέσα από εκπομπές του δημοσιογράφου Π. Τσίμα στον 902 Αριστερά στα FM και το Νέο Ρεύμα καλεί τους Laibach για μια συναυλία στο Βεάκειο. Ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας κάνουν την εμφάνισή τους και μερικοί έφηβοι skinheads οι οποίοι χαιρετίζουν ναζιστικά προκαλώντας αμηχανία σε κοινό και διοργανωτές.
Όταν όμως ρωτούνται από τον αμερικάνο σκηνοθέτη Michael Benson -που εκείνη την εποχή ακολουθεί τους Laibach στην περιοδεία τους για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Predictions of Fire»- αν πιστεύουν ότι οι Laibach είναι φασίστες ή κάτι άλλο, εκείνοι αμήχανα απαντούν «Όχι» και «Δεν ξέρουμε ακόμα». Την αμηχανία τους όμως κατά τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούσαν καταφέρνουν να την μεταδώσουν και στους ίδιους τους Έλληνες διοργανωτές, οι οποίοι δεν τολμούν ποτέ ξανά να αναλάβουν συναυλία των Laibach. Αν όμως για τα επόμενα 15 χρόνια οι συναυλιακοί χώροι της χώρας μας μένουν κλειστοί για τους Laibach και το NSK, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους εκθεσιακούς χώρους. Την άνοιξη του 2004 οι IRWIN, το εικαστικό τμήμα του NSK, συμμετέχουν στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» με ένα γραφείο έκδοσης διαβατηρίων στο «Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» στα πλαίσια της έκθεσης «Τέχνη - Μετανάστευση - Ουτοπία».
Εχουν πάει και στις ΗΠΑ…

Το 2004 όμως, αμέσως μετά τις τραυματικές εκλογές που δίχασαν κυριολεκτικά τον αμερικάνικο λαό, οι Laibach φορώντας στολές αμερικάνων στρατηγών επισκέπτονται την χώρα για μια μεγάλη περιοδεία. Πριν τις εκλογές είχαν δηλώσει ότι θα πάνε στην Αμερική για να παρηγορήσουν τους ηττημένους και αυτό ακριβώς κάνουν δίνοντας τις παραστάσεις τους σε ένα κοινό που τους αποθεώνει και δείχνει την δίψα του για κριτική και αυτοκριτική

1. Germania
2. America
3. Anglia
4. Rossiya
5. Francia
6.Italia
7. Espana
8. Yisra'el
9. Turkiye
10. Zhonghua
11. Nippon
12. Slovania
13. Vaticanae
14. NSK

Laibach: Τα έθνη επιλέχτηκαν βάση του ιστορικού τους περιεχομένου και τον ρόλο τους στον πολιτικό και πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Το βασικό κριτήριο ήταν ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας ενός κράτους. Φυσικά δεν συμπεριλάβαμε όλα τα ιμπεριαλιστικά κράτη, αλλά μόνο τα πιο επιθετικά από αυτά.
Την γλιτώσαμε χε,χε :)

Σε έρωτηση αν έβαζαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας
Laibach: Θα ήταν μάλλον δύσκολο να γίνει ο Ελληνικός ύμνος χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας τον Μίκη Θεοδωράκη και το Ζορμπά. Αυτό είναι το πραγματικό ποπ τραγούδι, γνωστό σε όλο τον κόσμο ως ο Ελληνικός «ύμνος». .....................

http://www.laibach.gr/

Unknown said...

Πρώτη φορά που είδα φωτογραφία των Laibach ήταν μία όπου φορούσαν στολές της Wehrmacht! Ήταν, φυσικά, μια καθαρά προβοκατόρικη κίνηση, ανάλογη π.χ. μ' ένα ελληνικό συγκρότημα με στολές του Κόκκινου Στρατού. Οι εγχώριοι (και όχι μόνο) skinheads έμειναν σ' αυτή την εικόνα και τους θέλησαν «δικούς τους» - και οι skins δεν είναι οι μόνοι που μένουν στην εικόνα ζωρίς να κάνουν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στο περιεχόμενο!

-----
Αν τρώγεσαι, περίμενε λίγο να ωριμάσει το (k)ubuntu 7.04, να γίνει τουλάχιστον beta, «κατέβασε» και «κάψε» σ' ένα CD την έκδοση Desktop που είναι και LiveCD (παίζει, δηλαδή, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση), δοκίμασέ το, κι άμα σου κάνει εγκατάστησέ το. Δεν χρειάζεται να βγάλεις τα Win, μπορείς να τα 'χεις και τα δυο! Hasta la Vista, προς το παρόν, δεν θέλεις να γίνεις beta-tester, ε;

Ecumene said...

The Slovene psychoanalyst Slavoj Žižek said, that Laibach proved, that ideology is nothing but an empty container, which allows everybody to take from it exactly what he needs at this moment.


@Στο beta δεν μπήκα λόγω των ατυχημάτων που είδα να συμβαίνουν.
Αργότερα...αν και μου φυγε το μήνυμα
οτι μπορώ να μετακομίσω...

@Μάλλον χρειάζεται αρκετή μνήμη
για να διατηρείς και Windows
και Linux.

:)Οσοι ενδιαφέρονται
Διαβάστε το στα Δρακοπινγκουίνικα

Unknown said...

12 GB στο δίσκο αρκούν (2 GB για την εικονική μνήμη & 10 GB για το σύστημα)! Γενικά το linux χρειάζεται λιγότερους πόρους από τα win.

Οι αμερικανοί δεν έδωσαν visa στους Laibach γιατί τους θεώρησαν κομμουνιστές. Ο Steve Ballmer της MS είπε ότι το Linux είναι κομμουνισμός. Γι' αυτό προσοχή! Αν εγκαταστήσεις Linux μπορεί να μη σου δίνουν visa για τις ΗΠΑ!!!! Ίσως όμως να μπορείς να γίνεις πολιτης της NSK χωρίς πολλές - πολλές διατυπώσεις!!!!

tr0l said...

εμ, ο foundanation που είναι να τα δεί αυτά?

Για να καθαρίσουμε την Ελλάδα / To clean-up Greece Site Meter