The best waitress is me,I treat everybody skillfully.They say to me:what a girl you are!Sweet waitress bring wine for us.Like a bird I distribute the plates,snack,cheese and whitebaits.They give me "pour boire",I say "au revoir" and they go out seeing double.I sell wine and kilos of snacks without ever giving any trust.When I start making sweet eyes,everybody gets drunk thrice but when a boy winks at me,he pays the wine triple,I put water in his drink and I stir up his bill
(Τhe waitress-I Garsona-Music-lyrics:Panos Toundas)
(The song by Haris Alexiou.mp3)
Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ γιατί με τέχνη όλους τους κερνώ και αυτοί μου λενε μάνα μου τι είσαι εσύ:γλυκιά γκαρσόνα φέρε μας κρασί.Στα πεταχτά μοιράζω τις μισές,στο πιάτο κι ο μεζές,μαρίδα και τυρί.Τότε και αυτοί μου δίνουν πουρ μπουάρ,τους λέω ορεβουάρ και φεύγουνε στουπί.Πουλώ κρασί οκάδες με μεζέ,χωρίς ποτέ να δίνω βερεσέ κι όταν αρχίζω τις γλυκές ματιές,μεθάνε όλοι τότε τρεις φορές.Και όταν μου πει κανείς πως μ' αγαπά πληρώνει τρεις φορές τη μια οκά,του ρίχνω μέσα στο κρασί νερό και τον ταράζω στο λογαριασμό
Στίχοι-Μουσική(Πάνος Τούντας)(Video-κριτική για την "Γκαρσόνα)
-Εχει συνεργαστεί με το Νότη Σφακιανάκη
- Γέννημα θρέμμα Αλβανίδα από Ελμπασάν, πέρασε με βάρκα στην Κέρκυρα με την οικογένειά της όταν ήταν επτά χρονών.
- Για πρώτη φορά επέστρεψε στην πατρίδα της πριν από μερικούς μήνες, για να τραγουδήσει σε μια επιθεώρηση που ανέβαινε σε κάποιο μικρό θέατρο στους Αγίους Σαράντα.
- Πριν ξεκινήσει να τραγουδάει δούλεψε ως σουβλατζού, σερβιτόρα σε καφέ και εστιατόριο, ενώ βοηθούσε τον πατέρα της κουβαλώντας πέτρες, φτιάχνοντας λάσπη ή μεταφέροντας το μπετόνι με τη βενζίνη για κάποιο χορτοκοπτικό μηχάνημα.
- Το αγαπημένο της χόμπι είναι η διακόσμηση και η ζωγραφική. «Δεν με έχουν πάρει τα χρόνια... Κάποια στιγμή ίσως αποφασίσω να ακολουθήσω κάποιο από αυτά τα επαγγέλματα κιόλας».(video-maxim)
Vajza nga Elbasani në Fame Story Grek(agimi.com)
Και Χακερού η Καλομοίρα->"Τελείωσα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Τώρα σκέφτομαι να κάνω κάτι με το μουσικό θέατρο".Αισθησιακές φωτογραφίες και απ' το Καλομοιράκι.(my world.gr)
Η Ανάλυση του Φαινομένου της Καλομοίρας(Nygma.gr--To Vima)
Kalomoira Saranti,a greek-american pop singer was born in Long Island of New York(more from wikipedia).Sabina or Savina Lois was born in Elbasan(Albania),moved to Kerkyra(Greece)with her family when she was 7 years old,she is an albanian singer who makes career in Athens,Greece.
Both girls have worked as waitresses-Και τα δύο κορίτσια έχουν δουλέψει ως γκαρσόνες-Të dyja vajzat kane punuar si kamariere
....Hajde ke sti Eurovision
9 comments:
Μπορω να φωναξω ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!
ΕΛΕΟΟΟΣ με την Καλομοίρα πια..
να προβληθεί και κανείς αλλος..
Τα προβλήματα των μεταναστών
δεν λύνονται με μια Σαβίνα
που έχει ενταχθεί στο σύστημα
της TV και της σόου μπιζ.
Ευτυχώς οι μετανάστες δεν τρώνε κουτόχορτο.
"Κάποιος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα - μπροστά, μάλιστα, στον πολιτικό προϊστάμενό του! - λέγοντας ότι θα έπρεπε να ασχολείται πιο σοβαρά με τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου αντί να στέλνει λουλούδια στην (Αλβανή) Σαμπίνα, η οποία διακρίθηκε σε μια «παλιοεκμπομπή» (εννοώντας το «Fame Story»)."
TA NEA
Bukur,por sado që kendon greqisht Sabina prapë si shqiptare kercen :-)
Long live harrygreco!!!
He should definitely read this post.
@ΠΡΕΖΑ TV
Μπορείς :)
@Anonymous
δίκιο έχεις
@Red
To ζήτημα είναι να ενταχθούν
είτε στο χώρο της κουλτούρας
είτε στο χώρο της αγοράς
είτε οπουδήποτε.
Γιατί να μην υπάρξει και μια
Αλβανίδα Μενεγάκη σιγά-σιγά;;
:-)
Μια ζωή οι μετανάστες απο τις
ταινίες του Γιάνναρη θα προβάλλονται;
καλές είναι αλλά ανεβαίνει σταδιακά
το κοινωνικό τους status.
Kαι τί πως μπαίνει στη σόου μπιζ;
(δεν εντάχθηκε βέβαια ακόμη)αυτό σημαίνει οτι μπορεί να μην έχει και πολιτική άποψη;
Αυτό μου θυμίζει μια κατηγορία
εναντίον του Γκάζμεντ Καπλάνι
οτι επειδή γράφει σε μεγάλη εφημερίδα,δεν έχει πια σχέση με
τους μετανάστες του μόχθου
και δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος αυτών.
@Anonymous
kjo video është tre vjet më parë
e ka zhvilluar :)
@g.a.n.g (fka bdb)
Ο Harrygreco παρέα με το Harryalbo
:-))))
Για Ελληνο-αμερικάνους ξέρω
για Ελληνο-αλβανούς
πρώτη φορά ακούω..
οι αλβανοί πολίτες που έχουν αποκτήσει
ή αποκτούν και την ελληνική ιθαγένεια.
ή κι αν ακόμη δεν την έχουν αποκτήσει νιώθουν παρόλαυτα ελληνοαλβανοί
λόγω του οτι γεννήθηκαν εδώ ή
έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια
στην Ελλάδα.
Η Καλομοίρα είναι η χαμένη μας αθωότητα. Σκεφτείτε πως είναι τα σύγχρονα ελληνόπουλα: κάνανε διαδήλωση στις τρεις τα ξημερώματα στο Σύνταγμα για να παραμένουν ανοιχτά τα μπαρ, κάνουνε καταλήψεις, ζούνε ανάμεσα στο σχολείο και τη νύχτα. Όλες οι προσλαμβάνουσές τους προέρχονται έξω από το σπίτι και την οικογένεια, γιατί εκεί βρίσκονται συνέχεια: μετά το σχολείο είναι το σχολικό φροντιστήριο, τα αγγλικά ή γερμανικά, το γήπεδο/μπαλέτο/ωδείο/, τα μπαράκια.
Μπορείτε να φανταστείτε την Καλομοίρα να κάνει καταλήψεις ή διαδήλωση; Μπορείτε να φανταστείτε ένα ελληνόπουλο να μην τα κάνει;
Η Καλομοίρα, λοιπόν, είναι ένα ελληνόπουλο που δεν υπάρχει πια. Επανεισάγαμε (στον υπερθετικό του βαθμό) κάτι που χάσαμε. Το αφελές ‘αμερικανάκι’ (στην κυριολεξία του) μιλάει ελληνικά και έγινε εθνικός ήρωας.
Θα το παρομοίαζα με τις ξένες τουρίστριες που εμείς οι άντρες καμακώναμε στις διακοπές. Κοινό σλόγκαν μεταξύ μας ήταν πως ήταν τίμιες, άδολες, πως όταν αγαπούσαν λάτρευαν – απέναντί μας είχαμε τον υπολογισμό και την ‘πισινή’ των τότε ελληνίδων, αποτέλεσμα μιας κουλτούρας στην οποία ήμασταν βέβαια συνένοχοι, αλλά ξαφνικά μας δινόταν η ευκαιρία να δραπετεύσουμε από αυτήν την πραγματικότητα και να γευτούμε μια αγνότητα ξένη, από την άλλη μεριά. Χωρίς εμείς να είμαστε ‘αγνοί’. Και φυσικά, μετά από αυτήν την παρένθεση, γυρνούσαμε στην καθημερινότητά μας και επαναβεβαιώναμε την κοινωνία μας.
Η Καλομοίρα είναι μια αγνή τουριστριούλα των διακοπών που αντί να την πηδάς, την υιοθετείς. Είναι αυτό που θα παρήγαγε ο συντηρητισμός μας, εάν δεν ήταν άρρωστος και διαστροφικός. Στο επόμενο ριάλιτι ή πρωινάδικο εμφανίζεται η Μπεζεντάκου. Η Καλομοίρα τους (μας) δίνει, μεταξύ άλλων, ένα άλλοθι.
Post a Comment