Sunday, May 07, 2006

O Γαύρος που έγινε...ΑΙΓΙΝΑ...

Εκει στην εφηβεια..βρηκα καταφυγιο στο ποδοσφαιρο..ζουσα την καθε Κυριακη,το πληθος που σ ανεβαζε,την ατμοσφαιρα που σε ρουφουσε,το ξυλο,τις βρισιες.. ηθελα να μαι παντα νικητης..... Ολα ομως αλλαξαν μετα το ατυχημα με τη μηχανη..μετα τους 3 μηνες στο κρεβατι ... οταν ενιωσα την πολυβουη μοναξια μου,την ταπεινωση που φερνει η αρρωστια,το κενο... ...και...εκοψα το τσιγαρο,τις παρεες του χαβαλε,τη macho-επιδειξη,τις κοκορομαχιες.. ..εκοψα και το αντρικο ποδοσφαιρο..τη μανια να μαι παντα νικητης...ποτέ να μην ανεχομαι να χανω..καποτε στη ζωη χανεις πραγματα πολυ πιο σημαντικα..απ τη μπαλα..και οταν τα χασεις ..θυμασαι τα Μεγαλα Λογια την Αντρικη Σιγουρια,τη ''Δυναμη".. Αφησα την Αθηνα και περασα απεναντι στην ΑΙΓΙΝΑ..εκει γνωρισα και τη γυναικα μου στο γηπεδο..οχι το γηπεδο που ηξερα..τοτε ημασταν σαν κοπαδια..οχι οτι δεν υπηρχαν καλες στιγμες..ο Χατζηπαναγης,ο Αναστοπουλος,οι εκδρομες στην επαρχια που εβραζε,το ραδιοφωνο..αλλες εποχες..το αντρικο ποδοσφαιρο πεθανε τη δεκαετια του 90..και το να ασχολεισαι μαζι του καταντα μαζοχισμος.. ..σκοπιμοτητα,νταβατζηδες,μισο γκολ και αλαζονεια.. Τωρα μπορεις να μιλησεις,να γνωριστεις με ολους,να αστειευτεις με το διαιτητη,τις παικτριες,να φωναξεις και να σ ακουσουν... ..Ετσι μονες τους,οπως προσπαθουν,μοιαζουν με αυτοσχεδιο εφηβικο συγκροτημα..που το σνομπαρουν..οι Μεγαλοι της Μουσικης.. Ετσι,οπως τις βλεπω...θυμιζουμε αρωμα Ευρωπης... Και δε νιωθω καλα πια ..οταν βλεπω το αντρικο ποδοσφαιρο..μου θυμιζει τα χρονια στο στρατο..που οπου και να πεφτε το ματι σου.. ηταν τριχωτος συναδελφος!.. Στην οικογενεια μου ημασταν ολο αγορια .. δεν μπορω αλλο στη ζωη μου να εχω αντρες γυρω μου...φορτιζομαι.. Τωρα στο γηπεδο βλεπω τις γυναικες..ηρεμω.. νιωθω καλυτερα.. Το αστειο με την Αιγινα..ειναι οτι παμε καθε χρονο για championsleague..απο Πρωταθλητη ..εφυγα...σε Πρωταθλητρια επεσα..ΡΕ ΚΟΚΚΑΛΗ!..ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.... ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ?.. ..Μηπως με την ευρωπα'ι'κη χορηγια του Αιγινητειου Ιχθυοτροφειου?.. Απο Γαυρο εφυγα..σε γαυρο επεσα.. Να βαλει το χερι του..ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ! ..να πιουμε..κι οι δυο!.. ΤΟΥ ΕΞΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΣΜΟΥ...ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ!!!(Eνας αντρας που αλλαξε Σταση Ζωης..και για την αντιγραφη Γκαζμεντ Καπλανι,α μπερδευτηκα Εργοτελίνα ηθελα να πω..)

10 comments:

Ecumene said...

Στην κυρίως Ελλάδα τα πρώτα νομίσματα κόπηκαν από την Αίγινα. Οι Αιγινήτες, που ζούσαν σε ένα βραχώδες και χωρίς καλλιέργεια νησί από νωρίς στράφηκαν προς τη θάλασσα. Γνώρισαν μεγάλη φήμη ως έμποροι και με το στόλο τους ταξίδευαν σε χώρες μακρυνές. Έτσι αποφάσισαν να απεικονίσουν πάνω στο νόμισμά τους τη θαλάσσια χελώνα, που έγινε το έμβλημα ολόκληρου του νησιού, ενώ τα νομίσματα αυτά έμειναν γνωστά μέχρι σήμερα ως «χελώνες». Στην πίσω όψη υπάρχει ένα έγκοιλο τετράγωνο, που σιγά-σιγά διαμορφώνεται και παίρνει διάφορα σχήματα. Aίγινα, Αργυρός Στατήρ, 404-340π.Χ.,Εμπρόσθια όψη: Χερσαία Χελώνη, Οπίσθια όψη: Έγκοιλο τετράγωνοΤο διαμορφωμένο πλέον σχήμα, αυτών των πρώτων ελληνικών νομισμάτων, επέλεξε και η Alpha Bank ως έμβλημά της. Όταν λίγο μετά τα μέσα του 5ου αιώνα οι Αθηναίοι επικράτησαν στο νησί, οι Αιγινήτες έχασαν το στόλο τους, αλλά συνέχισαν να κόβουν νομίσματα. Όμως στα νομίσματά τους αντικατέστησαν τη θαλάσσια με τη χερσαία χελώνα.Eλληνικα Νομισματα

Ecumene said...

Το Γυναικειο Πρωταθλημα χωριζεται σε δυο ομιλους(Νοτιο και Βορειο)
1.Αίγινα 42
2.Εργοτέλης 26
3.Ήφαιστος 26

1.ΠΑΟΚ 28
2.Ηλιούπολη 25
3.Φιλυριακός 19

Ecumene said...

Πληροφοριες στο
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΟΚ-ΑΙΓΙΝΑ!μαλλον στις 4 Ιουνιου!

Ecumene said...

Καλως ορισες μαθητουδι!Φωτογραφιες απο γυναικειες ομαδες ποδοσφαιρου
Aπο το Pathfinder Womensoccer club!

maika said...

..Αιγινάρα ολέ!!
παραθερίζω χρόνια χίλια στην Αίγινα,προς Μαραθώνα μεριά..
Στο μυαλό μου έχω το γήπεδο χωμάτινο και χάλια...
Όταν το είδα χορτάρινο πιά και έμαθα για την επιτυχία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Αιγινούλας μου ε... αναβαθμίστηκα κι εγώ!! Χόρτο επιτέλους..

φιλικά

Rodia said...

Ωραία τα χορτάρια, δε λέω.. ιδίως για τη Compsition Doll που της αρέσει να κυλιέται!!!
Ωραία και η μπάλα φυσικά, αλλά το κλωστομπουνίδι δεν το πάω με τίποτα!

Καλώς σε βρήκα κι ας άργησα!:-))

Rodia said...

Μακάρι οι γυναίκες να εξαφανίσουν η βία από τα γήπεδα!!!!!!!

σμουτς!:-)

Λαμπρούκος said...

Άντε με το καλό και εγώ θα αγοράσω 4 διαρκείας!!!!
Τώρα για τον Παοκ θα σας ζητούσα να μας φερθείτε με ευγένεια...

Ecumene said...

H δεύτερη γενιά χουλιγκάνων στην Ελλάδα φαίνεται ότι θα είναι και η τελευταία στα ελληνικά γήπεδα. «Τουλάχιστον σ' αυτά των ομάδων της A' Εθνικής», επισημαίνει ο Παντελής Κυπριανού. «H νέα έξαρση βίας μπορεί να ερμηνευτεί και ως η τελευταία τους μάχη απέναντι σε μια νέα εποχή ή σ' ένα σύστημα που, αφού τους χρησιμοποίησε ως μισθοφόρους, τώρα τους αποκλείει από τις αρένες».
Aπο τα Νέα και τις enstaseis.blogspot.com του Τάκη Καμπύλη.

Ecumene said...

kaloi eiste oloi sas.......

Για να καθαρίσουμε την Ελλάδα / To clean-up Greece Site Meter