Monday, March 26, 2007

Self-Criticism with humor is the best way for Self-Regulation


Italy and Europe

Bruno Bozzetto(wiki) (b. March 3, 1938, Milano, Italy) is an Italian cartoon animator, creator of many short pieces, mainly of a political or satirical nature(http://www.bozzetto.com/)


Bulgaria and Europe


What is "EU"? West,Central and North Europe.
In the position of Italy and Bulgaria it could be all South Europe(maybe except Cyprus,Malta and Slovenia) ..Portugal,Spain,Greece,Albania,ex-Yugoslavia,Romania,Turkey+latin americans etc.
Countries more or less developed with warm,open-hearted people but lacking an anglo-german social behaviour code.

-Self-Criticism with humor is the best way for Self-Regualation-
-Αυτοκριτική με χιούμορ είναι ο καλύτερος δρόμος για Aυτοδιόρθωση-
-Autocritica con umore è la strada migliore per per la Autoregolazione-
-Самокритика с хумор е най-добър Път за Саморегулиране-
-Autocrítica con umor es el mejor camino para la Autoregulación-
-Autokritika me humor është rruga më e mirë për Vetëndreqje-

7 comments:

Yannis H said...

Video 'Italy and Europe': oldy but goody (like me)

Μου το έστειλαν από την Αμερική, με την ερώτηση: "σε τι διαφέρει από την Ελλάδα;"

Έλα ντε... Αλλά τελικά διαφέρει: άλλο ο ιταλικός βορράς κι άλλο ο νότος. Είναι κλασσικός διαχωρισμός κεντρικής Ευρώπης (Βαυαρία vs. 'υψηλή' Γερμανία, Μασαλία vs. Παρίσι, Αυστρία vs. Γερμανία, νότια vs. βόρεια πρώην Γιουγκοσλαβία, κοκ). Σκεφτόσαστε εδώ να λέγαμε 'άλλο ο ελληνικός βορράς, η Θεσσαλονίκη είναι σύγχρονη, ανεπτυγμένη, με πολιτική κουλτούρα, μεγάλο ποσοστό ανεκτικότητας, κι άλλο ο ελληνικός νότος, άσε, στην Αθήνα ακόμα μιλάνε διάλεκτο, στην Πελοπόννησο όλοι είναι διεφθαρμένοι, στην Κρήτη δεν τολμάς να πας. (ΟΚ, το τελευταίο το λέμε - είναι το Παλέρμο της Ελλάδος. Πάει να πει, τα κοπέλια, οι ζωοκλέφτες, οι μαυροπουκαμισάδες και οι μπαλωθιές είναι το πιο ευρωπαϊκό μας δείγμα).

:)

Ecumene said...

Το video Μιλανέζος το κανε
και υπάρχουν και εκατομμύρια νότιοι
Ιταλοί εργάτες στο Βορρά
οπότε μπορείς να βρείς
και εκεί πάνω "παραβάτες"
της αγγλογερμανικής αγωγής...

Μπράβο τους πάντως
που τολμούν να αυτοσαρκάζονται

(Κι εμείς το κάνουμε
αλλά σε τοπικό όχι διεθνές επίπεδο)

Εντύπωση μου έκανε οτι
έκαναν παρόμοιο video οι Βούλγαροι
που είναι πιό πειθαρχημένοι
από τους Ελληνες

Οι Κύπριοι εξαιρούνατι..:-)

Yannis H said...

Εργοτελίνα, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργάτες από νότια Ιταλία (για εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια δεν είμαι σίγουρος) αλλά δεν χαρακτηρίζουν το Βορρά. Ίσα-ίσα, που αν ακούσεις Μιλανέζο να μιλάει για την πατρίδα του, θα θίξει περισσότερο τις ‘νοτιο-νοοτροπίες’ και πρακτικές απ’ ότι ένας νότιος Ιταλός, που ζει και κολυμπάει μέσα τους. Ο Μιλανέζος νιώθει ξένος, όσο και αν συμφιλιώνεται με την ιδέα ότι έτσι είναι το κράτος του. Και δεν ονειρεύεται αναγκαστικά την απόσχιση – αυτοί είναι ελάχιστοι – αλλά μιλά με απαξίωση για την της Ιταλία σαν χώρα. Όπως λέμε εμείς ‘εντώ στο Ελλάντα...’

Η ΄διάσημη φράση ‘φτιάξαμε την Ιταλία, ας φτιάξουμε τους Ιταλούς’ δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Γκαριμπάλντι. Αν είχε ειπωθεί... ποιά Ιταλία θα είχε στο μυαλό του;

Φυσικά, είναι άδικο να συγκρίνουμε σχεδόν πολυπολιτισμικές κοινωνίες (όπως η Ιταλία) με μονοπολιτισμικές όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Ούτε δεκάδες επίσημες διαλέκτους έχουμε, ούτε παρόμοιο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου.

Από την εμπειρία μου (έζησα σχεδόν ένα χρόνο στη νότιο Ιταλία): αυτό το βίντεο ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει από Ιταλό νότια της Ρώμης. Παραείναι αυτοσαρκαστικό – και ο αυτοσαρκασμός είναι σημάδι των δυνατών. Είναι δείγμα διάθεσης φυγής προς το μέλλον (δηλαδή προς το Βορρά). Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, ούτε καν σαν έννοια, ακόμα στο Νότο.

Jo son napoletanu, no sonu italianu!

Ecumene said...

Following the unification of Italy in 1861, only about 20% of Bel Paese inhabitants spoke the same language — and the remark attributed to Massimo D’azeglio "We have made Italy. Now we only have to make Italians" couldn’t have been more true. Now, over 90% speak Italian as well as a local dialect — and seem to have buried the hatchet over centuries-old regional squabbling. When asked by Eurispes to define their relations with those from the lower half of Italy — over 70% of Northerners described them as ‘normal’ or ‘good’ and some 11% have an ‘excellent’ rapport.

Italian patriotism: on the rise? by Nicole Martinelli


Y.Γ.
1.Εχεις δίκιο οτι αυτοσαρκάζεται
συνήθως ο δυνατός,ο ευκατάστατος

αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις
-> Οι Πόντιοι :-)

2.Πάντως το βίντεο το βρίσκουν
αληθινό,καυστικό(και για τη χώρα τους)
άνθρωποι απο την Τουρκία
μέχρι το Μεξικό

Ecumene said...

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με τους
Αγγλοσάξωνες...

It 's just a Clash of Civilizations

:-)))

Yannis H said...

Θα κοιτάξω τα links σου - δεν έχω το χρόνο τώρα, αλλά πάντα είναι ενδιαφέροντα.

Πάντως, ξέρεις κάτι; Λες "το βίντεο το βρίσκουν αληθινό, καυστικό(και για τη χώρα τους) άνθρωποι απο την Τουρκία μέχρι το Μεξικό".

Εξαιρετική περίπτωση όπου φαίνεται αυτό που λένε όσοι αντιτάσσονται στο (νεο)φλιλευθερισμό. Πάει να πει, όσοι λένε (ενάντια στο νεο-και-απλό-φιλελευθερισμό) ότι ο κόσμος δεν είναι ένα επίπεδο γήπεδο, όπου σε όποιο σημείο και αν κλωτσήσεις την μπάλα με ένα τρόπο, αυτή θα αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο. Και εξηγούμαι: το βίντεο, από μια άποψη, μιλάει για την απουσία δυτικών αξιών και δυτικών ανακλαστικών σε μια χώρα - από το παρκάρισμα μέχρι τις εκλογές. Πίσω από αυτές τις 'απούσες' αξίες, κρύβεται ο σεβασμός στην κοινωνία, η αίσθηση του συνταγματικού πατριωτισμού, το gemeinshaft, διαλέγουμε και παίρνουμε.

Κοινωνίες, λοιπόν, έξω από τον πηρύνα της Δύσης, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους - πού; στο κυνήγι της Δυτικής κουλτούρας. Που ακόμα και αν τη θέλουνε (και πολλοί πράγματι τη θέλουνε) βρίσκουν εμπόδια ξένα προς τη φιλελεύθερη φιλοσοφία, που λέει εντελώς απλοϊκά "εισήγαγε καπιταλισμό - θα εισπράξεις δημοκρατία.

Να ‘σαι καλά Εργοτελίνκα με τους συνειρμούς σου!

Agobooks said...

Autokritka me humor, është rruga më e mirë për Vetëndreqje!

Για να καθαρίσουμε την Ελλάδα / To clean-up Greece Site Meter